dimecres, 27 de gener del 2016

Tiramisú de xixona

Acabat d'arribar a la taula
Ingredients
Melindros
300 g de mascarpone
200 g de torró de xixona
450 ml de nata per a muntar
Cacao en pols
Cafè acabat de fer
Un xarrupet de rom o licor d'ametlles (si els nens n'han de menjar, potser no n'hi posem)

Preparació
Aquí ja li havíem fet bastant de mal
Preparem una cafetera de cafè ben fort (si no, no en notarem el gust) i el deixem refredar.

Per preparar la crema de xixona, mesclem 3/4 parts del torró amb el mascarpone. Ho podem fer a mà o a màquina, el que importa és que no quedin grumolls de torró. Jo vaig ratllar el torró abans de mesclar-lo.

Ara ja tindrem el cafè fred i podrem començar a muntar el tiramisú. Omplim el fons del motlle que farem servir amb els melindros col·locats de manera que formin una capa uniforme. Quan ho hàgim aconseguit, els mullem (no massa) amb el cafè i el licor (si és el cas). Sobre aquest fons, estenem la crema de xixona, que ens ha de quedar gruixuda.

Tapem la crema de torró amb una altra capa de melindros que tornem a remullar, aquesta vegada una mica més perquè quedi ben tova. Cobrim aquesta capa amb la nata muntada que mesclem amb la resta de torró (sense que estigui tan desfet com abans; ens costarà menys de repartir-lo per la nata). Coronem el tiramisú amb cacau en pols.

Ara només queda deixar refredar el tiramisú a la nevera unes 12 hores perquè quedi consistent.

Nota
La nata muntada: tot ben fred i net i molta paciència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada