Ingredients (per
persona)
200 g de patates
Sal, oli, pebre
Preparació
Pelem les patates i
les fem bullir com habitualment, sense controlar tant el temps perquè
no ens importa que quedin una mica desfetes.
Quan tinguem les
patates bullides, les escorrem i les aixafem. Posem oli (o llard) en
una paella i, quan estigui calent, hi aboquem les patates (les haurem
salpebrat abans) procurant que ocupin tota la paella (com si
estiguéssim fent una truita). Anem sacsejant la paella perquè no
s'enganxin i, quan ens sembli que ja estan fetes per una banda, les
girem (el tombatruites és un invent que no té preu).
Tornem a engreixar
la paella, si cal, i hi retornem les patates perquè es facin per
l'altra banda. Tornem a treure-les de la paella i ara només ens
queda aconseguir que la superfície quedi cruixent.
Notes
Millora molt el
resultat si afegim a les patates unes cebes que haurem fet
transparents a la paella.
El meu veí suïs en
diu “rösti”.
Es pot menjar sola o com a acompanyament d'algun plat.
Es pot menjar sola o com a acompanyament d'algun plat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada