dimarts, 5 d’abril del 2016

Rossejat de fideus

Ingredients
Fideus del número 2 (80 g per persona aproximadament)
3 o 4 grans d'all
Brou de peix (millor de marisc). 1 litre per a 4 persones
Oli, sal i pebre

Preparació
Enrossim els alls al punt de cremar-los (sense que s'arribin a cremar). Tirem els fideus a la paella i els enrossim sense por (remenant perquè no s'enganxin) fins que tinguin un color ben bonic. Quan ja els tinguem amb la tonalitat desitjada (el moment depèn de la por de cadascun: jo vaig parar una mica abans d'hora) hi aboquem el brou calent, remenem una mica perquè els fideus queden ben repartits (no cal tocar-ho gaire) i posem la paella al forn prèviament escalfat a uns 200º només amb la part de dalt encesa.
En 10 minuts els fideus estaran gairebé secs, encara una mica més daurats i tots pentinats com si tinguessin gomina (que fa tan maco).

Notes
Evidentment el plat es pot completar amb gambes o sípia, però a la meva família no li agraden els "bitxos".

Amb una mica d'allioli passa molt bé (tampoc els agrada, als nens…).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada