Fideus del número 2
(80 g per persona aproximadament)
3 o 4 grans d'all
Brou de peix (millor
de marisc). 1 litre per a 4 persones
Oli, sal i pebre
Preparació
Enrossim els alls al
punt de cremar-los (sense que s'arribin a cremar). Tirem els fideus
a la paella i els enrossim sense por (remenant perquè no s'enganxin)
fins que tinguin un color ben bonic. Quan ja els tinguem amb la
tonalitat desitjada (el moment depèn de la por de cadascun: jo vaig
parar una mica abans d'hora) hi aboquem el brou calent, remenem una
mica perquè els fideus queden ben repartits (no cal tocar-ho gaire)
i posem la paella al forn prèviament escalfat a uns 200º només amb
la part de dalt encesa.
En 10 minuts els
fideus estaran gairebé secs, encara una mica més daurats i tots
pentinats com si tinguessin gomina (que fa tan maco).
Notes
Evidentment el plat
es pot completar amb gambes o sípia, però a la meva família no li
agraden els "bitxos".
Amb una mica
d'allioli passa molt bé (tampoc els agrada, als nens…).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada