Això que sembla una campana és un reflex. No l'he vist fins ara i ja no queda pollastre. |
Pollastre
3 talls de cansalada (bacó, pernil)
Mantega
Per a la salsa
1 cullerada de farina
Oli i mantega (farem una mena de beixamel)
Mig got d'aigua de llet freda
1 got d'aigua de brou
1 culleradeta de curri
1 rovell d'ou
Preparació
Salem el pollastre tallat a quarts (o com tinguem per costum) o sencer. Hi posem els talls de cansalada (amb el pollastre sencer, un tall sobre el pit, un sobre l'esquena i un altre a dins; si tenim el pollastre tallat, repartits aleatòriament) i el guisem com fem normalment (45 minuts en cocotte tapada o al forn). No cal daurar-lo massa.
Per fer la salsa, en una paella posem l'oli i la mantega a escalfar sense que agafi color, hi afegim la farina i fem unes voltes i a poc a poc hi afegim el brou i la llet sense deixar de fer voltes. Així, uns deu minuts. salem i hi afegim el curri.
En un tassó desfem el rovell d'ou amb una mica de la salsa i, en acabat, ho afegim a la paella. Remenar i llestos.
Repartim el pollastre i hi tirem una mica de salsa per sobre.
Podem acabar el plat amb arròs blanc saltat amb mantega o amb unes patates al caliu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada