dimecres, 13 de juliol de 2016

Pasta brisa

Ingredients
150 g de farina
1 ou
75 g de mantega
Sal

Preparació
Aquí la pasta brisa en una quiche.
Posem la farina en un bol, fem un forat a la part central i hi aboquem un pessic de sal, un ou i la mantega tallada a daus petits (millor si està una mica tova). Amassem i formem una bola. L'aixafem, tornem a amassar i tornem a formar una bola. Emboliquem la bola amb film i la deixem reposar un parell d'hores a la nevera. En acabat, estenem la pasta amb el roleu sobre el marbre una mica enfarinat fins que tingui un gruix de 3 mm.

Pringuem amb mantega un motlle de 18 cm de diàmetre i hi col·loquem la pasta (tallem el que sobri) i la punxem amb una forquilla (perquè no es bufi en fornejar-la). Preescalfem el forn a 220º i hi posem la base durant uns deu minuts.

En acabat, la farcim com millor ens convingui.

Notes

Jo vaig tapar la massa amb paper de plata quan la vaig enfornar perquè m'han caigut les parets dels pastisos un munt de vegades: va funcionar.

Cap comentari:

Publica un comentari