1 magret d'ànec (d'uns 600 g)
1 taronja
2 cullerades de mel
1 cullerada de vinagre balsàmic
Preparació
En una paella sense oli s'hi rosseja el magret a foc mig. Primer es cou per la banda del greix 7 minuts i, sense punxar-lo, es gira, se salpebra i s'acaba de coure uns 3 minuts. Reservem el magret calent.
Mentrestant, es pela mitja taronja i se'n separen els grills ben nets. L'altra meitat s'esprem.
Traiem el greix de la paella (no cal rascar, amb el que queda al fons farem la resta del plat) i hi tirem la mel, el vinagre balsàmic i el suc de taronja. Ho deixem reduir a foc lent (si us agrada la salsa més espessa hi podeu afegir més mel, però amb compte: quanta més mel, més gelatinós...). S'hi afegeixen els grills i es confiten una mica amb la salsa.
Just abans d'emplatar, es torna el magret a la paella i es deixa un parell de minuts per banda perquè agafi gust.
Per emplatar, primer es talla el magret ben finet i es rega amb la salsa. El plat es completa amb els grills de taronja caramelitzats.
Notes
Per un accident domèstic, vaig canviar el suc de taronja per suc d'aranja. Li dóna un tic diferent, més àcid. T'ha de fer el pes l'aranja i ser una mica valent...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada