dilluns, 8 d’agost del 2016

Salsa QUASI bolonyesa

Ingredients
Carn picada (75% vedella, 25% porc)
Carabassó
Ceba
All
Tomàquet triturat
Olives verdes espinyolades
Sal, pebre negre, oli, fulles de llorer
Vi blanc

Preparació
Escalfeu oli en una paella i hi aboqueu la ceba tallada en juliana i les fulles de llorer, una mica després, el carabassó i deixeu que es vagin estovant. Quan les verdures ja estiguin prou toves, hi afegim el tomàquet i el got de vi i deixem que es vagi fregint. Passada una estona, hi afegim la carn. tapem i deixem que es vagi fent. Cal remenar cada tant. Per una banda, mesclarem millor els ingredients i, per l'altra, controlarem que no se'ns cremi la cosa

Notes
Vaig fer aquesta salsa perquè tenia poca carn picada, algunes verdures i pressa per fer un plat de pasta per als nens. Les olives li van donar un puntet diferent que els va fer molta gràcia.

La recepta original de salsa bolonyesa no du olives ni carabassó i té pastanaga i api (que no en tenia a la nevera).

750 g de carn picada
2 pastanagues grans
1 ceba gran
2 fulles de llorer
1 got de vi negre
1 got d'aigua
1 kg de tomàquet natural pelat
1 branca d'api
oli d'oliva verge extra
pebre negre
sal


Comencem per daurar la pastanaga. Afegirem la ceba, l'api i el llorer. Incorporem la carn picada i una mica de pebre negre. Incorporem el tomàquet. Ho remenem tot plegat afegim el vi negre i, a foc lent, ho tapem i ho deixem coure uns 15 minuts. Passat aquest temps obrim la cassola i hi afegim un got d'aigua. Ho remenem una mica i ho deixem coure uns 90-100 minuts a foc ben baix. Ho salem una mica també. Cada 20 minuts ho haureu de vigilar i remenar i, si cal, afegir-hi més líquid. També és important anar remenat amb una barnilla, d'aquesta manera ajudarem a desfer la pastanaga i el tomàquet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada