150 g de farina
100 g de sucre
100 g d'ametlles crues
1 ou
Ratlladura de llimona
1 culleradeta de llevat
Preparació
Deixem en remull les ametlles durant trenta
minuts. Mentrestant, blanquegem l'ou amb el sucre i, en acabat, afegim la
ratlladura de llimona a la mescla. Afegim la farina i el llevat i els
incorporem (millor amb la llengua), juntament amb les ametlles escorregudes, a la
mescla.
Ara, amb les mans ben mullades, fem dues
meitats amb la massa i, després de tornar-nos a mullar les mans, fem un parell
de xurros amb la massa. Els enfornem amb paper de forn a 180º amb calor per
dalt i per baix. Treiem els xurros del forn i, quan estiguin freds, els tallem
a rodanxes amb un ganivet afilat de serra (el ganivet elèctric és meravellós
per a aquesta feina). Estenem les rodanxes sobre el paper de forn i tornem a
enfornar (mateixa temperatura) uns cinc minuts.
Notes
La massa s'enganxa molt. I molt, vol dir molt!
La massa s'enganxa molt. I molt, vol dir molt!
Aquesta recepta la va donar la Mirei Carbó al "Via lliure" de RAC1.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada