dimarts, 9 de febrer de 2021

Tartiflette


Ingredients
1 kg de patates
3 cebes
200 g de formatge Reblonchon
200 g de cansalada fumada
Mantega, sal, pebre, un gra d'all
50 ml de nata
50 ml de vi

Preparació
Pelem les patates, les tallem a rodanxes d'aproximadament un centímetre i les fem bullir; en acabat, les treiem amb cura que no es trenquin. Mentrestant, pelem les cebes i les tallen a rodelles. Posem mantega (o oli) a escalfar en una paella i estovem la ceba. Quan la ceba estigui gairebé llesta, hi afegim la cansalada tallada a tires i deixem que es faci.

Ja tenim els ingredients. Ara passem el gra d'all per un motlle allargat i hi posem una capa de patates. Salpebrem i posem per sobre una capa de ceba i cansalada. Una altra capa de patates (salpebrem) i acabem amb una capa de ceba i cansalada. Ruixem amb una copa (petita) de vi i la nata i, per a acabar, posem el formatge tallat per la meitat (com en dues rodanxes) amb l'escorça a la vista.

Vint minuts, aproximadament, de forn a 180º amb escalfor a dalt i a baix.

Cap comentari:

Publica un comentari