Cigrons
1 botifarra del perol
Mig pebrot verd
1 ceba tendra
1 porro
3 grans d'all
1 copa de vi ranci
150 g de ricotta
Oli, sal i pebre
Preparació
Deixem escórrer els cigrons (si són de pot). Tallem la ceba i el porro ben petits i pelem la botifarra que tallarem grosserament amb una espàtula de fusta. Mentrestant, posem a escalfar una mica d'oli a la cassola on prepararem el plat i, quan estigui calent, hi posem la botifarra que acabarem d'esparracar amb l'espàtula. Només cal escalfar-la que ja és cuita. Alerta que salta!
Quan tinguem la botifarra calenta, la reservem i en el mateix oli estovem la ceba i el porro amb foc baix i la cassola tapada. Passats uns cinc minuts, hi afegim el pebrot (també tallat petit) i els alls. Quan estigui tot tou, destapem, apugem el foc i afegim la copa de vi. Deixem passar un parell de minuts, abaixem el foc, hi afegim la ricota i remenem perquè s'hi incorpori. Ara ja només queda afegir els cigrons i la botifarra, i deixar que es vagin estofant uns 10 minuts.
Notes
Podeu posar qualsevol mena de botifarra. Podeu canviar la ricotta per crema de llet o recuit. Crec que quedarà bo igual.
A l'anticigrons tampoc no li va agradar...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada