dilluns, 20 de setembre del 2021

Crumble de poma amb gelat de vainilla i xip de poma



Ingredients

500 ml de gelat de vainilla  

Per a la poma caramel·litzada: 
2 pomes golden 
30 g de sucre 
15 g de mantega  
Un polsim de canyella  

Per al crumble: 
50 g de mantega  
50 g de farina  
50 g d'ametlla molta 

Per als xips de poma: 
1 poma 
50 g de sucre 
50 ml d'aigua

Preparació
Per a la poma caramel·litzada: peleu i talleu a daus les pomes i salteu-les amb la mantega, el sucre i la canyella.

Per al crumble: barregeu tots els ingredients i mescleu-los sense pastar-los fins que aconseguiu grumolls de massa (ha de quedar com sorra de platja molla).

Per als xips de poma: peleu i lamineu la poma. Bulliu l'aigua i el sucre fins a aconseguir una textura de xarop. Deixeu-ho refredar, però no massa. Passeu les làmines de poma per l'almívar i, sobre un paper de forn, enforneu-les 1 h a 80 ºC. Reserveu-les en un recipient hermètic. 

Muntatge: ompliu una cassoleta amb poma caramel·litzada i empolseu-la amb crumble. Feu-ho coure al forn 15 min a 180 ºC. Serviu-ho tebi amb gelat de vainilla i els xips de poma.

Notes
La recepta ha sortit de la revista Cuines.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada