dimecres, 29 de setembre del 2021

Suquet de rap

Ingredients
Rap
1 l de fumet de peix (segurament, en sobrarà)
750 g de patates
2 tomàquets madurs
1 nyora
4 grans d'all
Mig got de vi blanc
Ametlles i avellanes per fer la picada
Sal, pebre, julivert

Preparació
Abans de posar la cassola al foc, hem de preparar els ingredients perquè no ens quedem atrapats. Pelem i trinxem dos grans d'all, ratllem els dos tomàquets, posem la nyora en remull amb aigua calenta. Podem pelar i tallar les patates (arrencant-ne els trossos) i reservar-les i també podem començar a posar els ingredients de la picada al morter. El rap, l'hem de rentar i salpebrar.
Ara, ja podem posar la cassola al foc. Primer, hi fregirem les llesques de pa i, quan estiguin torradetes, les col·locarem al morter. Després, afegim oli a la cassola i, quan estigui calent, hi posem els alls trinxats. Abans no es cremin, hi afegim el tomàquet; remenem i deixem que es sofregeixi. Quan quedi poc perquè estigui llest, hi afegim la polpa de la nyora, el vi, el julivert i salpebrem. Deixem que s'evapori l'alcohol. Ara, hi afegim les patates i remenem perquè agafin el gust del sofregit i les cobrim amb el fumet. Reservem una mica de fumet per si de cas se n'evapora massa. Deixem les patates que bullin a mig foc entre un quart i vint minuts. En aquest temps ens podem dedicar a la picada. Avellanes, ametlles, dos grans d'all, dues llesques de pa fregit, sal, pebre i julivert, i anar fent.
Quan quedin cinc minuts perquè les patates estiguin llestes, hi afegim la picada (una mica de fumet ens ajudarà a treure-la del morter). Remenem, deixem que bulli tot plegat un parell de minuts i hi afegim el rap. Cinc minuts de bullir amb el foc baix i la cassola tapada i ja ho tindríem. Si deixem que reposi el suquet, estarà mes bo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada