Llom de porc
Ceba
Porro
All
Orenga, farigola...
Sal, pebre, oli, aigua, vi
Preparació
Posem un gra d'all, mig porro tallat petit i, un pessic generós d'herbes aromàtiques i una ceba petita picada amb un bon raig d'oli i ho passem pel túrmix.
Tallem una ceba grosserament (i si volem alguna patata o altres verdures per donar gust al suc) i la posem al fons d'una plata del forn. Salpebrem i oliem una mica. Posem el llom dibr eles verdures i el pintem amb la mescla que hem preparat al túrmix, i després, el salpebrem. Deixem que agafi gust. Abans de posar la safata al forn, netegem el go del túrmix amb un raig de vi blanc que afegirem a la safata.
Deixem la safata una hora, més o menys, al forn a 180º amb escalfor a dalt i a baix. Cada quan ens enrecordem, girem el llom i el reguem amb el suc. Si cal, podem remullar-lo amb aigua o amb vi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada