dimarts, 2 de novembre del 2021

Panellets

Ingredients
700 g d'ametlla crua
750 g de sucre
150 ml d'aigua
Ratlladura de llimona (d'una llimona)
Rovell d'ou
Gustos: coco ratllat, pinyons, ametlla trossejada, cafè soluble
Decoració: almívar









Preparació
Preparem el massapà barrejant l'ametlla molta, el sucre i la ratlladura de llimona. Hi afegim l'aigua i pastem fins a tenir el massapà ben finet. El filmem i a la nevera (unes hores, un dia, un parell de dies).

Ja toca fer els panellets.
Si els volem fer de pinyons caldrà fer boles amb la pasta, passar-les per rovell d'ou i enganxar-hi els pinyons. Jo em vaig posar un grapat ala mà i feia girar la bola apretant-la. Abans d'enfornar-los els pintem amb una mescla de rovell i almívar. Cinc minuts de forn.

Si els volem fer d'ametlla, fem paral·lelepípeds amb la pasta i procedim com amb els de pinyons, però ambtrossos d'ametlla. Cinc minuts de forn.

Si els volem fer de coco, mesclem massapà amb coco ratllat (tant per tant és l'ideal, però...) i formem una mena de bolets. Mullem la punta amb ou batut i arrebossem el panellet amb coco. Tres minuts de forn.

Si els volem fer de cafè, mesclem un parell de cullerades de cafè soluble amb una cullerada d'aigua que mesclarem amb massapà (jo vaig fer més del doble de massapà que de cafè) i formem una mena de grans de cafè que decorarem amb una ratlleta a la part superior.  Tres minuts de forn.

Enfornar a 250 graus amb escalfor només per sobre.

L'almívar es fa tant per tant d'aigua i sucre i es deixa bullir tres minuts. Veureu que el sucre desapareix del tot.
Notes
La cosa de les formes ha de tenir alguna explicació que no conec, però sempre he vist els panellets així.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada