All
Patates per bullir
Oli, sal, aigua
Preparació
Posem aigua al foc i, mentre s'escalfa, tallem la base de la col, li traiem les fulles exteriors i la netegem.
Quant més trossos de penca en traiem, més fàcil serà "trinxar". Posem la col a bullir uns trena minuts. Mentrestant, pelem i tallem les patates que afegirem a l'olla quan hagin passat els trenta minuts (mes o menys) i tenim tot plegat bullint uns vint minuts més.
Si tirem llarg, no passa res: en acabat ho haurem d'aixafar tot...
Mentre bull al verdura, preparem la cansalada. Es tracta d'enrossir-la i que quedi cruixent. Quan la retirem del foc, la reservarem sobre paper de cuina sense que es toquin els trossos i en el mateix oli posarem a enrossir els alls tallats a làmines i també els reservarem.
Quan la verdura estigui llesta, l'escorrem i la triturem i, en acabat, la posem a la paella on hem enrossit els alls i la cansalada. Unes voltes fins que s'evapori l'aigua; ha de quedar com una truita una mica dauradet. Hi afegim es alls i remenem. Ja ho tenim.
Ara es tracta d'emplatar-ho. Posem el trinxat a la base i el guarnim amb la cansalada i els alls.
Notes
Jo vaig posar-hi una mica de pernil tallat a tires que vaig mesclar amb les verdures alhora que l'all. La cansalada hi ha qui la posa en un sol tall o en trossets petits.
Es pot completar amb uns talls de botifarra negra passats per la paella.
Hi ha qui aixafa una part de la botifarra i la mescla amb el trinxat.
Hi ha qui flambeja la cansalada amb vi ranci quan ja està torrada

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada