diumenge, 21 de novembre del 2021

Trinxat

Ingredients
Col
All
Patates per bullir
Cansalada
Oli, sal, aigua

Preparació
Posem aigua al foc i, mentre s'escalfa, pelem les patates i les tallem per a poder-les bullir. Quan les tiguem llestes, les posem a l'aigua i deixem que bullin a foc mig un quart d'hora més o menys. Aprofitarem que tenim les patates al foc per tallar la base de la col, treure-li les fulles exteriors i netejar-la. Quant més trossos de penca en treiem, més fàcil serà "trinxar" la verdura. Quan hagi passat, més o menys un quart d'hora amb les patates bullint, afegim la col a l'olla amb una mica de sal. Tapem i deixem que bulli tot plegat uns deu minuts més. Si tirem llarg, no passa res: acabarem que ho haurem d'aixafar tot...
Mentre bull al verdura, preparem la cansalada. Es tracta d'ennrossir-la i que quedi cruixent. Ho farem en una paella gran amb oli. Quan ja la tinguem llesta, la reservarem sobre paper de cuina sense que es toquin els trossos. En el mateix oli, posarem a enrossir els alls tallats a làmines i també els reservarem.
Quan la verdura estigui llesta, l'escorrem i la triturem i, en acabat, la posem a la paella on hem enrossit els alls i la cansalada. Unes voltes. Hi afegim es alls i remenem. Ja ho tenim.
Ara es tracta d'emplatar-ho. Posem el trinxat com si fos un puré i per sobre repartim els trossos de cansalada.

Notes
Jo vaig posar-hi una mica de pernil tallat a tires que vaig mesclar amb les verdures alhora que l'all. La cansalada hi ha qui la posa en un sol tall o en trossets petits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada