dimecres, 1 de desembre de 2021

Bacallà al forn

Ingredients
Lloms de bacallà
Patates
Cebes
All
Aigua, oli, sal i pebre vermell dolç

Preparació
Escaldem un parell de minuts els lloms de bacallà i els deixem escórrer i refredar mentre preparem la resta d'ingredients.
Filetegem els alls, tallem la ceba a rodelles fines i ho col·loquem tot plegat a la part central de la safata que farem servir per enfornar el plat. Ara ja podríem començar a escalfar el forn (escalfor a dalt i a baix i 200º). Pelem les patates i les tallem a rodanxes fines que col·locarem al voltant de la ceba i l'all. Quan el bacallà estigui raonablement fred, el col·loquem sobre els talls de ceba i all. Ara, condimentem: salem el bacallà i les patates i hi repartim pebre vermell. En acabar, hi posem bastant d'oli: ha de quedar el fons de la safata pringat. Enfornem mitja hora, aproximadament.

Notes
He posat un moniato amb les patates perquè m'agrada que els plats tinguin color.
La recepta original l'he trobada a "Cuina amb compte".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada