dilluns, 6 de desembre del 2021

Xoriç criollo a la sidra

Ingredients
Xoriç criollo
Ceba
All
Sidra
Sal i pebre

Preparació
Tallem els xoriços (o els punxem si els volem sevir sencers) i els reservem. Tallem la ceba a rodelles i laminem l’all. En una paella prou gran, escalfem oli i posem la ceba i l’all a estovar. Quan ja estiguin transparents i tous, hi afegim el xoriço i remenem perquè agafi el gust. Ho deixem un parell de minuts i hi afegim la sidra (300 ml per un quilo de xoriço, aproximadament). Tres minuts amb el foc fort i, després, abaixem el foc i deixem que faxi xupxup fins que el xoriço estigui fet. Ho notarem perquè la sidra haurà quedat reduïda a xarop.

Notes
Si volem fer el plat de tall, caldrà afegir-hi patates. Les haurem de bullir senceres i amb pell abans de començar amb els xoriços, i pelar-les i tallar-les a daus quan es refredin. Les afegirem a la paella quan abaixem el foc després d’afegir-hi la sidra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada