dimecres, 8 de desembre de 2021

Cuixes de pollastre farcides

Ingredients
Cuixes de pollastre
Formatge
Pernil salat
4 pomes
1 ceba
3 tomàquets
2 grans d'all
Sal, pebre, oli, aigua, vi blanc, llorer

Preparació
Desosem les cuixes de pollastre i les aplanem. Les salpebrem i les farcim amb el formatge i el pernil. En acabat, les lliguem com si fossin un caneló. També les podem comprar ja farcides a la botiga. En qualsevol cas, les hem de posar a daurar i reservar. En la cassola on prepararem el plat, a poc foc, posem a estovar la ceba tallada a rodelles amb l'all trinxat i, quan estigui a punt, hi afegim els tomàquets ratllats i el llorer; remenem i deixem que sofregeixi tot junt. Quan tinguem el sofregit, hi afegim un got de vi blanc i un d'aigua i, quan arrenqui el bull, les cuixes de pollastre. Més o menys, mitja hora després, hi afegim les pomes tallades a vuitens i deixem que tot plegat faci xupxup uns deu minuts més.

Notes
Poden afegir-hi i treure'n verdures sense problema. Les pastanagues queden prou bé.
Es poden canviar les pomes per patates. Aleshores, caldrà fregir-les una mica a banda i reservar-les fins al moment d'afegir-les a la cassola (quan l'aigua arrenqui el bull).
També he preparat aquest plat amb cervesa.
La cosa és remenar perquè el formatge acaba sortint de les cuixes i deixa la cassola una mica "enganxifosa".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada