dimecres, 8 de desembre del 2021

Boeuf bourgignon


Ingredients
1,5 kg de carn de bou tallada a daus per a estofar
200 g de cansalada tallada a tires petites
60 g de mantega
10 echalottes
2 pastanagues
2 cabeces d'all
60 g de farina de blat
500 ml de vi negre (la cosa seria que fos de borgonya)
500 ml de brou de carn
Bolets secs
Un "bouquet garní"
Sal i pebre

Preparació
Pelem les echalottes, els alls i les pastanagues (que tallarem a rodanxes primes). En una cassola fonem la mantega i posem a daurar les cebes i els talls de cansalada. Ho retirarem tot plegat quan la cansalada comenci a torrar-se. Apugem el foc i daurem els trossos de carn. Hi afegim les pastanagues i remenem. Esperem uns minuts, poca estona, cinc minuts, i repartim la farina sobre la carn sense parar de remenar. Abaixem el foc i afegim el brou a la cassola, en gratarem el fons per aprofitar tot el que s'hi hagi enganxat. Immediatament, hi afegim les echalottes i la cansalada. Remenem. Ara, hi afegim el vi. Salpebrem i hi afegim el "bouquet garní" i els alls. Remenem, tapem i deixem que faci xupxup a foc molt lent unes tres hores. Afegim a la salsa els bolets i deixem que bulli encara mitja hora més.

Notes
El brou pot ser de pastilla o de Bovril.
Els bolets jo els he posat secs (moixernons) que he hidratat mentre bullia la cosa.
Abans de servir, cal retirar-ne el "bouquet garní".
Aquest plat acostuma a presentar-se acompanyat d'arròs blanc o de pasta (com tallerines o així).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada