dimarts, 11 de gener del 2022

Mandonguilles amb pebre vermell

Ingredients

Carn picada
50 g de burgul (o molla de pa remullada)
1 ou
1 cullerada d'orenga
1 ceba
Mig pebrot vermell
1 cullerada de farina
1 culleradeta de pebre vermell dolç
1 culleradeta de pebre vermell picant
1 culleradeta de llavors de comí
400 ml de brou
400 g de tomàquet triturat
2 fulles de llorer
2 cullerades de tomàquet concentrat
1 iogurt
Pasta llarga i ampla (fetuccine, cintes, liguine)
Oli, sal, pebre

Preparació
Batem l'ou salpebrat amb l'orenga (no massa) i hi afegim la carn i el burgul (o el pa) i remenem amb les mans perquè s'integri tot bé. Ara, s'han de fer les mandonguilles (si les aplaneu una mica després de fer-les, es cuinen més fàcilment). Anem passant les mandonguilles per la paella amb oli calent amb el foc mig-alt. No hem d'omplir massa la paella i les mandonguilles tenen prou amb cinc minuts (cal girar-les perquè agafin color pertot arreu). En acabat, les reservem.
Tallem la ceba a rodanxes i el pebrot a tires, i ho estovem tot plegat en una cassola amb el foc baix. Mentrestant, a la paella, amb el suc que ha quedat, preparem la salsa. Cal reescalfar el suc (si s'ha refredat) i, amb el foc baix, afegir-hi la farina, el pebre vermell i les llavors de comí tot remenant. Deixem que es vagin fent un parell de minuts i, en acabat, hi afegim a poc a poc el brou, també remenant, i deixem que es faci un parell de minuts més. En acabat, passem aquesta salsa a la cassola (ja tindrem tous el pebrot i la ceba) juntament amb el tomàquet triturat i el llorer. Quan arrenqui el bull, hi afegim les mandonguilles, tapem i deixem que bulli tot plegat uns vint minuts. Destapem i tirem el tomàquet concentrat a la cassola, remenem i deixem que bulli, amb la cassola destapada, quinze minuts més. Remenem de tant en tant.
Mentrestant, hauríem de fer bullir la pasta com indiqui el paquet.
A darrera hora, just abans d'emplatar, afegim un iogurt a la cassola i remenem perquè s'hi incorpori bé.

Notes
El pebre vermell es pot combinar al gust.
El tomàquet triturat jo l'he posat de pot.
El plat es munta fent un llit amb la pasta, posant-hi per sobre les mandonguilles i regant-ho tot amb la salsa.
Sembla molt d'embolic, però és prou ràpid de preparar i, a més, un èxit total!




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada