Ingredients
400 g d'arròs canarolli o arborio
8 carxofes
1 ceba
1 gra d'all
50 g parmesà ratllat
40 g mantega
1,2 litres de brou de pollastre
Mig got de vi blanc
Oli d'oliva
Aigua
Sal
Perparació
Pelem quatre de les carxofes i en bullim els cors just coberts d'aigua en una olla petita tapada. Quan estiguin molt toves, les triturem (no cal escórrer-les massa) i, si cal, le passem pel xinès. Pelem les altres quatre, les tallem a octaus i les reservem (ja sabeu, aigua amb un raig de llimona).
Dins una cassola fem coure la ceba tallada en juliana a foc suau amb un raig d'oli d'oliva. Quan la ceba sigui cuita, incorporem les carxofes i les couem un parell de minuts. En acabat, hi afegim l'arròs i el remenem perquè s’oliï i agafi el gust de la ceba. Hi afegim el vermut i el deixem reduir una mica. Ara, afegim a la cassola el puré de carxofes, remenem i anem afegint-hi el brou a cullerots com fem normalment amb el risotto. Ja sabeu; en total, uns 18 minuts. En acabat, quan l’arròs s’hagi begut tot el brou, apaguem el foc, hi afegim la mantega tallada a trossets i remenem perquè els grans quedin solts i, en acabat, hi afegim el parmesà.
400 g d'arròs canarolli o arborio
8 carxofes
1 ceba
1 gra d'all
50 g parmesà ratllat
40 g mantega
1,2 litres de brou de pollastre
Mig got de vi blanc
Oli d'oliva
Aigua
Sal
Pelem quatre de les carxofes i en bullim els cors just coberts d'aigua en una olla petita tapada. Quan estiguin molt toves, les triturem (no cal escórrer-les massa) i, si cal, le passem pel xinès. Pelem les altres quatre, les tallem a octaus i les reservem (ja sabeu, aigua amb un raig de llimona).
Dins una cassola fem coure la ceba tallada en juliana a foc suau amb un raig d'oli d'oliva. Quan la ceba sigui cuita, incorporem les carxofes i les couem un parell de minuts. En acabat, hi afegim l'arròs i el remenem perquè s’oliï i agafi el gust de la ceba. Hi afegim el vermut i el deixem reduir una mica. Ara, afegim a la cassola el puré de carxofes, remenem i anem afegint-hi el brou a cullerots com fem normalment amb el risotto. Ja sabeu; en total, uns 18 minuts. En acabat, quan l’arròs s’hagi begut tot el brou, apaguem el foc, hi afegim la mantega tallada a trossets i remenem perquè els grans quedin solts i, en acabat, hi afegim el parmesà.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada