diumenge, 27 de març del 2022

Arròs pilaf

Ingredients

400 g d'arròs
1 l de brou de pollastre
1 pastanaga
1 ceba
2 grans d'all
2 cullerades de gingebre
2 culleradetes de curri en pols
60 g de panses
60 g d'ametlles
El suc de mitja llimona
Sal, pebre, safrà, oli, julivert

Preparació
Ratllem la pastanaga i el gingebre, i tallem la ceba i les dents d'all. Escalfem oli en una cassola i sofregim les verdures un parell de minuts. En acabat, hi afegim l'arròs i li fem unes voltes perquè agafi gust. Esperem un minut i hi afegim el brou. Remenem i hi afegim el safrà, el curri i el julivert, i corregim de sal i pebre, si cal. Afegim les ametlles i les panses i ho deixem coure a foc mitjà uns quinze minuts. Cal vigilar que l'arròs no s'enganxi ni quedi sec.
Per a acabar, espremem la llimona i en tirem el suc a la cassola. Apague el foc, remenem i deixem que reposi tapat uns cinc minuts.

Notes
El temps de preparació de l'arròs és aproximat, depen de la ena d'arròs que feu servir. El basmati és molt aromàtic i demana menys cocció. En els paquets acostuma a indicar-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada