diumenge, 27 de març del 2022

Suquet de lluç

Ingredients
Peix tallat com nuggets
3 o 4 patates
1 o 2 llesques de pa
1 o 2 tomàquets
1 ceba
1 l de brou de peix
2 grans d'all
1 fulla de llorer
50 g d'ametlles torrades
Oli, sal, pebre i julivert

Preparació
En un paella fregim el pa i el reservem en el morter amb les ametlles. Preparem el brou (o l'escalfem si ja el tenim fet),
En una cassola, escalfem oli i posem a estovar la ceba ben picada i els grans d'all. Esprem una mica i hi afegim el tomàquet picat. Pelem i tallem les patates a rodanxes no gaire gruixudes i les afegim a la cassola. Remenem, hi aboquem el brou i deixem que bulli a mig foc unas quinze minuts. Mentre bullen les patates, netegem el peix i, quan toqui, l'afegim a la cassola. Els tindrem llestos cin co deu minuts després (depén de la mena de peix). Mentrestant, les patates s'hauran acabat de fer.
Mentre bull el peix, preparem la picada amb el pa, les ametells un gra d'all i una mica de julivert i l'afegim a la cassola. Esprem una mica perquè s'espesseixi el brou i ja ho tindríem.

Notes
Jo vaig fer el suquet amb lluç, però es pot fer de rap, de peix blau...
Afegir nyora als tomàquets fa que guanyi gust.
Es pot acbar amb cinc minuts de grill perquè agafi color.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada