diumenge, 10 d’abril de 2022

Arròs amb carxofes

Ingredients
Arròs
6 carxofes
8 seitons nets
750 ml de brou de carxofes
500 ml de brou de peix
5 tomàquets madurs
1 pebrot verd
Mig pebrot vermell
1 cullerada de carn de nyora
5 grans d'all
Oli, sal

Preparació
Posem les nyores a remullar amb aigua calenta per poder treure'n la polpa. Tallem els troncs i les fulles exteriors de les carxofes, que aprofitarem per fer el brou, i reservem els cors en aigua. Preparem el brou de peix. Ara, ja podem coençar a tallar coses. Trinxem els alls, tallem els pebrots en juliana ben petita i ratllem els tomàquets. Posem oli en una cassola (que tapi el fons) i abans d'encendre el foc, hi posem l'all. Encenem el foc i el mateniim baixet. Es tracta que l'oli agafi gust. Just abans que els alls agafin color, hi afegim els pebrots; remenem i deixem que es vagin fent. Quan el sofregit estigui llest, hi afegim la nyora i el tomàquet ratllat, apugem el foc i, quan s'hagi evaporat una mica del líquid, el tornem a baixar perquè es confiti el sofregit. Quan el tinguem llest, hi afegim els cors de carxofa i remenem. Immediatament, hi afegim l'arròs. Remenem i afegim els brous. Segurament, no caldrà afegir-hi tot el brou. Deixem que bulli uns 17 minuts (el que digui el paquet) vigilant que no s'enganxi ni quedi sec. Quan l'arròs estigui llest, hi afegim els seitons, tapem i deixem que es facin un minut.

Notes
El plat es pot fer amb seitons, sardinetes o anxoves.
La recepta és de la Mireia Carbó (<https://youtu.be/kHgISJ2VXLo>).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada