divendres, 20 de maig de 2022

Arròs amb costella i all i oli

Ingredients
1 kg de costella de porc
400 g d'arròs
1 l de brou de carn
2 cebes
3 grans d'all
2 tomàquets ratllats
2 pebrots verds
100 ml de vi negre
50 ml de salsa de soja
Oli, sal, pebre negre, orenga

Preparació
Pelem i tallem les cebes, els grans d'all i el pebrot en daus petits i ho reservem. Escalfem la cassola amb oli i posem a daurar la costella. Quan ja tingui una mica de color, salpebrem i una mica després, hi aboquem 50 ml de vi negre i l'orenga. Deixem que es faci una estoneta i reservem. En el mateix oli, posem a estovar la ceba i l'all i, quan comenci a agafar color, aboquem el vi que ens queda i la salsa de soja. Apugem una mica el foc perquè s'evapori l'aocohol i, després, hi afegim el pebrot. Quan ja ho tinguem tou, hi afegim el tomàquet, salpebrem i deixem que sofregeixi. Quan el sofregit tingui bona pinta, hi afegim les costelles i remenem perquè es mescli tot bé. Ara ja podem afegir-hi l'arròs. Remenem una estoneta perquè agafi color i gust, i hi aboquem el brou. Ara ja hem de deixar que es faci l'arròs com sempre procurant no tocar gaire el plat. Uns quinze minuts més o menys (caldrà comprovar-ho). Deixem reposar l'arròs tapat amb un drap humit uns cinc minuts i ja el podem servir.
Per a emplatar, se serveix l'arròs i es posen uns muntets d'all i oli al voltant.

Notes
He fet alguns canvis en una recepta que he trobat. Com que no tenia costella, he fet el plat amb butifarra. Ha quedat prou bé

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada