diumenge, 8 de maig del 2022

Arròs melòs

Ingredients
500 g d'arròs
Pollastre tallat petit
2 litres de brou de pollastre
3 carxofes
100 g de mongetes verdes
100 g de garrofons
1 pebrot verd
4 cullerades de tomàquet triturat
2 alls
Oli, sal, pebre i safrà

Preparació
Mentre escalfem el brou, posem oli generosament en una cassola i hi posem els alls aixafats perquè li donin gust. Salpebrem el pollastre i el posem a daurar. Mentrestant, tallem el pebrot en juliana, netegem les verdures i les tallem: les carxofes, a quarts i les mongetes, a talls grans. Quan el pollastre estigui daurat, afegim les verdures per ordre i remenant cada vegada (pebrots, carxofes, mongetes i garrofons). Deixem que es facin una estoneta abans d'afegir-hi el tomàquet. Remenem i deixem que es faci uns minuts. Ara, hi afegim la meitat del brou i el safrà. Deixem que bulli uns cinc minuts i hi afegim l'arròs. Remenem i deixem que bulli a mig foc. Hem de vigilar perquè l'arròs no quedi sec (per això tenim encara la meitat del brou). Deixem reposar uns minuts tapat amb un drap i servim.

Notes
Aquesta és la recepta que vaig trobar per Internet. Jo vaig fer l'arròs amb conill i botifarra i amb les verdures que tenia a casa: mongetes i espàrrecs.

Freia anys que volia fer aquest arròs perquè, de petit, teníem uns veïns de Sueca i la senyora deia que el seu menú anual era "arrós caldòs, arròs melòs i arròs sequet". Em feia molta gràcia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada