diumenge, 15 de maig del 2022

Flam de formatge

Ingredients
4 ous
125 g de sucre
250 g de formatge mascarpone
350 ml de llet
125 g de sucre
20 cl d'aigua i 100 g de sucre per al caramel

Preparació
Fem el caramel posant l'aigua i el sucre en una paella antiadherent. Remenem perquè s'integrin bé i ho posem al foc. No caldrà remenar-ho mentre es fa, només sacsejar la paella i esperar que el caramel tingui el color que ha de tenir. Un cop fet, el posem al fons del motlle i podem començar a preparar el flam.

Blanquegem els ous amb el sucre i, en acabat, hi afegim el formatge. Jo ho he mesclat tot amb les barnilles elèctriques perquè m'ha semblat que a mà no acabaria mai. Quan tenim el formatge ben integrat, hi afegim la llet, remenem i ja podem posar la massa al motlle.

Enfornem el motlle dins d'una safata amb aigua. El fon a 170º. La primera mitja hora, amb escalfor a sota, després, amb escalfor a sobre i a sota. Així he aconseguit que no es cremi per sobre, però suposo que la cosa depén de cada forn i, a més, sempre hi ha la solució de tenir escalfor a dalt i a baix i posar un paper de plata per protegir la part superior del flam si veiem que agafa color massa ràpid. L'hora de forn és aproximada: caldrà mirar si el flam està fet amb un ganivet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada