dimarts, 7 de juny del 2022

Costella amb tres patates

Ingredients
Costelles
Patates
Oli, sal, pebre, all, orenga
Brou de carn
Vi de cuina
Una poma, una pera 

Preparació
Preparem un got petit de brou (es pot fer amb Bovril, pastilles, honradament...) i el reservem. Untem les costelles amb una maecla d'all, orenga, sal, pebre, una mica de vi blanc i oli, i les deixem que agafin gust mentre preparem la resta d'ingredients.

Podem a bullir totes les patates menys dues sense pelar, però rentades. Les que no he posat a bullir, les pelem, les tallem a tires fines i les reservem en un pot amb gel.

Quan les patates estiguin bullides, les refredem (o esperem que es refredin) i pelem i triturem les que ens calguin per poder posar un cullerot de puré a cada plat. La resta, no les pelem i les tallem a rodanxes gruixudes (més o menys d'un centímetre).
En algun moment, haurem posat la costella a fer-se al forn amb les peres i les pomes pelades i tallades a daus. Si separem les costelles, tot anirà mes ràpid. En tot cas, es tracta de fer-les aprofitant l'adob i quan les girem a mitja cocció, ruixar-les amb una mica de vi ranci. En acabat, aboquem el suc i la fruita en una paella, hi afegim el got de brou i anem remenant i aixafant peaconseguir que redueixi i quedi espés sense trossets.

Les tires de patata que teníemen gel, les escorrem i les eixuguem i les fregim amb el foc baix fins que quedi daurades. Les patates que hem reservat tallades a rodanxes, les marquem una mica a la paella o a la planxa i ja tenim tots els elements per muntar el plat.

Posem un parell de rodanxes de patates al fons (les salem amb escates), les costelles sobre les prodanxes de patata i al cim, les tires de patata fregida. Al voltant, un cullerot de puré i un cullerot de salsa.

Notes
Jo ho vaig fer amb costella de porc, però es pot fer amb costella de xai. La recepta és un totum revolutum de diverses coses que vaig trobar per Internet.
Jo vaig tallar les tires de patates amb les ganivetes del ratllador, però crec que faria més maco poder fer les tires mes llargues. Deu haver-hi algun estri especial per poder-ho fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada