dilluns, 21 de novembre del 2022

Costellam de porc al vermut

Ingredients
Costellam de porc
All, pebre negre, sal gruixuda
Per a la salsa
50 ml d'oli
2 alls
200 ml de vermut negre
50 ml de vinagre de xerès
15 g de gingebre ratllat
75 g de sucre moré
Suc d'una taronja
200 ml de brou de porc

Preparació
Tallem un parell de grans d'all en l'amines i els reservem per a la marinada. Posem a marinar les costelles (segurament haurem de fer diverses capes; per a cada capa, repetim l'operació) en una safata amb un llit de sal gruixuda, repartim per sobre els alls laminats i hi tirem pebre negre molt. Tapem amb una capa de sal. Quan tinguem el costellam preparat, el deixem a la nevera unes tres hores i ens posem a preparar la salsa.

Posem una cassola al foc amb l'oli amb dos grans d'all tallats a làmines amb el foc baix. Quan els alls comencin a ballar, en tallem la cocció amb el vermut i el vinagre, i apugem el foc perquè s'evapori l'alcohol. Tornem a abaixar el foc i afegim el gimgebre ratllat, el sucre, el suc de taronja i el brou. Ara es tracta que vagi fent a foc lent perquè es concentri (tenim temps mente es marina el costellam).

Ara, hem de retirar la sal del costellam. L'espolsem i el passem per aigua. Caldrà eixugar bé la carn abans d'enfornar-lo. Escalfem el forn a 120º i posem el costellam en una safata amb un raig d'oli i  l'enfornem noranta minuts (fem la volta a la carn a meitat de camí). Traiem el costellam del forn i n'apugem la temperatura a 160º. Pintem de manera generosa el costellam amb la salsa (si s'ha fet massa espesa, caldrà escalfar-la una mica) i el retornem al forn quinze minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada