dilluns, 9 de gener del 2023

Montadito

Ingredients
Carn:
500 g de filet de porc
Sal, oli i pebre negre
Una cabeça d'alls
Unes branques de farigola
50 grams de mantega

Salsa de tomàquet:
Dos pebrots vermells dolços
Una ceba vermella
500 grams de tomàquet de cirerol de colors
Sal, oli i pebre negre
Una cullerada de vinagre balsàmic cremós
Un grapat d'alfàbrega

Salsa de maionesa:
3 cullerades de maionesa
3 cullerades de mostassa dolça

Llesques de pa (baguet)
Oli i sal
Fulles d'enciam



Preparació
Salpebrem la llaminera i la deixem reposar.
Preparem la salsa estovant la ceba tallada en juliana, tallem els pebrots sense llavors a tires primes i els afegim a la ceba quan estigui gairebé llesta i remenem perquè s'hi integri. Mentre es fa el pebrot, rentem els tomàquets i els tallem a quarts o més petits. Afegim els tomàquets a la paella, remenem, els aixafem una mica i salpebrem. Esperem una mica i hi afegim la cullerada de vinagre. Deixem que vagi fent. Trinxem l'alfàbrega i l'afegim a la salsa. Deixem que vagi fent xupxup una estona.

Ara ja ens podem dedicar al a carn. La daurem ben daurada per totes bandes en alguna cosa que pugui anar al forn. Quan ja la tinguem segellada, afegim a la cassola (o aquelles paelles que tenen el mànec que es pot treure) la cabeça d'alls tallada per la meitat i la freguem una mica amb l'oli. Després, hi afegim la farigola i la movem per la cassola perquè s'impregni de l'oli. Hi afegim la mantega a trossos i la freguem una mica per ajudar-la a desfer-se. Posem a escalfar el forn (200° a dalt i a baix) i preparem la carn per enfornar-la. Es tracta de fer una peanya amb els alls i la farigola de manera que la carn no toqui l'oli. Hem de tenir la carn, aproximadament un quart al forn.

Mentestant, podem preparar la maionesa (mesclar en un bol la maionesa i la mostassa) i tallem la baguet a rodanxes més aviat primes. Les oliem i les salem, i le sposem a torrar a la planxa (alerta, es cremen molt ràpid!).

Rentem les fulles d'enciam i ja ho tenim tot per prearar els montaditos. Es tracta de posar en l ameitat de les rodanxes de pa salsa de tmàquet i en l'altra meitat, la maionesa. Sobre la salsa de tomàquet, hi posem un tall de llaminera, un tros de fulla d'enciam i tapem amb la rodanxa que té la maionesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada