dimecres, 22 de febrer del 2023

Arròs de la terra

Ingredients
1 fulla de llorer
3 grans d'all
4 costelles de porc trossejades
6 salsitxes trossejades
Oli, sal i pebre negre en gra
100 ml de vi blanc
1 ceba
1 pebrot verd
2 tomàquets de branca
320 g de blat trencat
950 ml de brou de pollastre
1 moniato
80 g de sobrassada

Preparació
Poseu una cocota al foc amb l'oli d'oliva i afegiu-hi la fulla de llorer i els grans d'all. Remeneu-ho una mica i incorporeu-hi les costelles i les salsitxes, tallades a porcions petites. Salpebreu-ho, coeu-ho 2 min perquè agafin color i afegiu-hi el vi blanc. Deixeu evaporar l'alcohol uns minuts. Quan l'alcohol s'hagi reduït, traieu la carn i comenceu a fer un sofregit amb la ceba i el pebrot verd, tallats a daus. Coeu-ho a foc molt baix i, quan hagin passat uns 15-20 min o quan la ceba estigui ben transparent i cuita, afegiu-hi els tomàquets ratllats. Deixeu-ho coure 20 min més, fins que es faci una mena de melmelada.
Afegiu-hi el blat trencat i la carn que havíeu reservat i mulleu-ho amb 650 ml de brou calent. Mentrestant, peleu el moniato i talleu-lo a daus petits. Talleu la sobrassada a daus de la mateixa mida i, quan el blat hagi absorbit el brou, agfegiu-los a la cocota. Afegiu-hi la resta del brou i enforneu-ho 15 min a 180 ºC, abans de servir-lo.

Notes
Blat trencat o búrgul.
Jo vaig fer el plat amb arròs i només cal allargar l'estona del forn gairebé al doble. També vaig fer el plat amb pollastre perquè no tenia porc i molt bé. El puntet final de la sobrassada és molt agradable.
Vaig trobar la recepta a la revista Cuines.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada