dimarts, 28 de març del 2023

Arròs de bacallà amb carxofes

Ingredients
Arròs
5 grans d'all
1 pebrot verd
Mig pebrot vermell
6 carxofes
5 tomàquets madurs
1 cullerada petita de carn de nyora
Mig litre de brou de peix
1 litre de brou de carxofa (amb les parts que desetimarem de les carxofes que posarem a l'arròs)
Sal, pebre i oli

Preparació
Netegem les carxofes (treure els peus i les fulles exteriors) i preparem el rebuig per fer un brou. Els cors de les carxofes els posarem en un bol amb aigua (amb un paper de cuina a sobre perquè no surin). També podem posar a fer el brou de peix per tenir-los preparats quan els hàgim de menester.
Posem els grans d'all trinxats a daurar amb l'oli fred amb foc baix. Quan l'all estigui gairebé llest, hi afegim el pebrot tallat petit. Quan ja tinguem el pebrot tou, afegim la carn de nyora a la paella i, després de remenar perquè s'hi integri, hi afegim el tomàquet ratllat i deixem que confiti a foc lent.
Quan tinguem el sofregit ben bonic, ja hi podem afegir l'arròs, li fem unes voltes perquè quedi perlat i immediatament, hi afegim els brous (en reservem una mica per si de cas).
Quan quedin un parell de minuts per acabar de fer l'arròs, afegim el bacallà, remenem una mica i tapem perquè s'acabi de fer tot plegat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada