dimarts, 28 de març del 2023

Pollastre farcit al forn

Ingredients
Rodó de pollastre farcit (o dos de més petits)
4 pastanagues
2 porros
Api
2 cebes
1 pebrot verd
2 tomàquets madurs
Un quart de llimona
2 farcellets
Canyella
1 cabeça d'alls
200 ml de brou de pollastre
100 ml de brandi
Oli, sal, pebre, orenga
Picada (pa, avellanes, ametlles, pinyons, herbes)

Preparació
Mentre preescalfem el forn (180º amb aire), freguem el rodó amb oli, sal, pebre i orenga i el posem a daurar en una cassola (que puguem posar després al forn) a foc mig. No cal que es facin el rodons (ja es faran al forn) i cal vigilar que no "petin". Quan ja estigui segellat, el reservem. Ara, afegim a la cassola les verdures tallades grosses i la canyella. Tapem i els cuinem amb el foc una mica alt fins que s'estovin. Quan tinguem les verdures gairebé llestes, hi afegim el tomàquets tallats a quarts i la llimona. Tapem, abaixem el foc i deixem que es faci. Quan el sofregit tingui bona pinta, hi afegim els rodons i el brou. Ara, abaixem el forn a 150º i hi fiquem la cassola. Quan hagi passat una hora, treiem la cassola del forn, retirem els rodons, remenem les verdures i tornem a posar els rodons girats. Reguem amb el brandi i retornem la cassola al forn quaranta minuts. Passat aquest temps, traiem la cassola del forn, reservem els rodons en una safata perquè es refredin una mica i després de treure la canyella, la llimona, els alls i les branques diverses, triturem les verdures per preparar la salsa del plat. Retornem la salsa al foc uns minuts, mentre preparem la picada, que incorporem a la cassola i seguim cuinant tres minutets. Mentrestant, tallem els rodons en rodanxes més aviat gruixudes (que jo es trenquin) i les incorporem a la cassola o les posem als plats i la salsa per sobre...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada