dimecres, 14 de juny del 2023

Arròs sec amb ànec

Ingredients
Arròs
1 cuixa d'ànec confitada per persona
Rovellons
Tomàquet
Vi ranci
3 grans d'all
1 ceba grossa
Oli, sal, pebre
Brou de pollastre (hi podeu afegir els ossos de les cuixes d'ànec)

Preparació
Tallem la ceba ben petita i laminem els alls. Desossem l'ànec en retirem la pell, molt de greix i el tallem a trossos petits. Escorrem els rovellons (abans els rentem, si cal) i els tallem a daus, i finalment, ratllem el tomàquet. Ara ja podem començar a cuinar.

Podem a estovar la ceba en una paella, mentrestant, podem començar a fer (o escalfar) el brou (amb o sense els ossos de l'ànec). Quan la ceba estigui gairebé caramelitzada, traiem una mica d'oli de la paella i hi afegim el tomàquet, els rovellons i el vi. Salpebrem i deixem que s'ajuntin els sabors i que el tomàquet agafi una mica de consistència i hi afegim l'ànec. Deixem que vagi fent tot plegat perquè els gutos es mesclin.

Quan ens sembli oportú, podem començar a preparar l'arrós en la paella. Hi esclafem oli i nacrem l'arrós. Quan el tinguem ben bonic, hi afegim el sofregit i la part del brou que ens calgui (és un arròs sec) i deixem que es faci. Els primers set o vuit minuts, a a foc fort; després, abaixem el foc i els darrers tres o cinc minuts el tornem a apujar. Hem de vigilar que no s'acabi el brou i s'enganxi l'arròs. Un parell de minuts abans d'acabar el plat, hi vaig afegir unes boletes de foi-gras que es van anar fonent.

Notes
El plat és una adaptació d'una recepta del Sergi Escolà per a la revista Cuines que feia molt bona pinta, però a casa meva no estan per la cosa de fruites i cremes de foi al plat...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada