dilluns, 17 de juliol del 2023

Cabrit al forn amb farigola

Ingredients
Cuixes de cabrit
Uns branques de farigola
5 grans d'all
1 ceba
Llard, aigua, vi ranci, suc de llimona, oli, sal i pebre
Patates per acompanyar

Preparació
Salpebrem les potes i, mentre agafen gust, posem les branques de farigola a la base de la safata on farem el plat. Posem les potes sobre la farigola i ja podem repartir la llimona tallada entre els trossos de carn. Escalfem el forn a 160º (per sobre i per sota) i, mentrestant, posem el llard (amb oli, sense oli o només oli; va a gustos) en una paella i posem a daurar els alls (amb un tall o aixafats). Es tracta que el greix agafi gust. Ja sabeu, posem els alls amb l'oli fred i ho escalfem molt a poc a poc. En acabat, ruixem el cabrit amb el greix i els alls, i l'enfornem 90 minuts.

Quan el cabrit ja dugui 30 minuts al forn, el ruixarem amb mig got d'aigua i mig got de vi ranci.

Aprofitem el temps per rentar i tallar pel mig unes patates per fer la guarnició del plat. Les col·loquem en una altra safata del forn amb la pell que toqui la safata i les salpebrem. També podem tallar la ceba a rodelles.

Passats els 90 minuts, traiem el cabrit del forn, el girem, el ruixem amb el suc i el retornem al forn 90 minuts més. Una part del suc la fem servir per ruixar les patates. Retornem el cabrit al forn (al centre, com abans) i a la part inferior, hi posem la safata de les patates.

En acabat, retirem la safata de les patates i la reservem. Tornem a treure el cabrit, el girem, el ruixem i hi afegim la ceba. Ara hem de deixar el cabrit al forn uns 30 minuts, però a 200º. Girem i ruixem la carn un parell de cops mirant que no es cremi ni quedi seca. Ja ho tindríem.

Apaguem el forn, retornem la safata de les patates i deixem la porta una mica oberta fins al moment de servir-lo.

Notes
Si es fa el plat amb xai, no hi ha tant de risc que es cremi ni que quedi sec.

A la recepta que vaig llegir feien el plat amb romani.

El vi ranci es pot substituir per conyac.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada