dimecres, 16 d’agost del 2023

Pastiza basca

Ingredients
300 g de farina
200 g de sucre
200 g de mantega
1 ou sencer i dos rovells?
1 sobre de llevat
1 pessic de sal
50 ml de rom
Ratlladura d'una llimona
200 g de melmelada de fruits vermells

Preparació
Feu un volcà amb la farina, el llevat i el sucre, i en el cràter hi poseu els ous, la sal, el rom, la ratlladura de llimona i la mantega fossa. Amassem fins a aconseguir una massa que es pugui desenganxar de les mans; deixem que reposi un dia a la nevera.

Pringuem de mantega el motlle on farem el pastís (uns 25 cm de diàmetre) i dividim la massa en tres parts: dues per fer la part inferior i una per fer la tapa. Posem la part inferior de la massa al motlle i repartim la melmelada per sobre. Ara, hi afegim la tapa i la cosim bé pels costats. En acabat, la pintem amb ou batut i enfornem uns 45 minuts a 160º.

Notes
La massa no va acabar de quedar bé. Després de fer-la reposar, es trencava molt quan la volia estendre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada