dimarts, 27 de febrer del 2024

Pularda al forn

Ingredients
Una pularda
Una ceba
100 g de farina
200 ml de vi ranci
Farigola
Panses, orellanes, pinyons, dàtils (50 grams de cada)
Sal, pebre i oli
Una picada amb avellanes, pa fregit, all escalivat i julivert

Preparació
Posem a remullar en el vi ranci les panses, les orellanes i els dàtils la nit abans de cuinar la pularda.
Salpebrem la pularda tallada a quarts o vuitens i l'enfarinem per daurar-la a la cassola on farem el plat. Quan els trossos tinguin color, els retirem i posem a estovar la ceba amb la farigola. Quan la ceba estigui llesta, hi afegim la resta de fruita ben escorregude. Unes voltes i abans que els pinyons agafin color, afegim la pularda a la cassola i el vi. Apugem el foc perquè arrenqui el bull i, quan la cosa ja bulli, tapem i abaixem el foc. Deixem que vagi fent uns trenta minuts. Cal vigilar la cassola perquè no s'evapori tot el líquid i per anar girant i remullant la pularda.

Mentre es fa la pularda, preparem la picada que incorporarem passada la mitja hora. Remenar, deixar uns minutets i servir.

Nota
Vaig preparar una mica brou per si de cas, però no em va caler. Els dàtils hi són perquè no tenia prunes a casa...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada