Llobarro
Olives negres espinyolades
Tomàquet madur
Oli, sal, pebre blanc, farigola
Preparació
Abans de cuinar el peix, prepararem la vinagreta i, així, agafarà més gust. Caldrà tallar el tomàquet a daus petits (si feu servir cirerols, tallar-los a quarts), tallar les tàperes per la meitat i trossejar les olives. Mesclem tots els ingredients en un bol amb les fulles de farigola i deixem que agafin gust. Si salpebrem ara, el tomàquet deixarà anar massa aigua i si oliem la mescla, no la podrem escalfar a darrera hora si ens ve de gust fer-ho. Per tant, sembla millor oliar i salpebrar la vinagreta en el moment de posar-la al plat.
Salpebrem el llobarro, l'oliem una mica i l'enfornem (uns 180º i quinze minuts, mes o menys).
Per emplatar, es posa el peix al plat i es cobreix amb la vinagreta que acabem d'escalfar una mica al microones (si volem el plat calent, d'hivern) i hem salpebrat i oliat.
Notes
Vaig trobar la recepta en una pàgina web (receptes cartesianes) que recomanava fer-la al microones, però jo vaig fer el peix al forn. Les quantitats són per a un llobarro, però no cal multiplicar a sac per fer la vinagreta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada