dijous, 9 de maig del 2024

Llobarro a la provençal

Ingredients
Llobarro
Olives negres espinyolades
Tomàquet madur
Oli, sal, pebre blanc, farigola
 
Preparació
Abans de cuinar el peix, prepararem la vinagreta i, així, agafarà més gust. Caldrà tallar el tomàquet a daus petits (si feu servir cirerols, tallar-los a quarts), tallar les tàperes per la meitat i trossejar les olives. Mesclem tots els ingredients en un bol amb les fulles de farigola i deixem que agafin gust. Si salpebrem ara, el tomàquet deixarà anar massa aigua i si oliem la mescla, no la podrem escalfar a darrera hora si ens ve de gust fer-ho. Per tant, sembla millor oliar i salpebrar la vinagreta en el moment de posar-la al plat.
Salpebrem el llobarro, l'oliem una mica i l'enfornem (uns 180º i quinze minuts, mes o menys).
Per emplatar, es posa el peix al plat i es cobreix amb la vinagreta que acabem d'escalfar una mica al microones (si volem el plat calent, d'hivern) i hem salpebrat i oliat.

Notes
Vaig trobar la recepta en una pàgina web (receptes cartesianes) que recomanava fer-la al microones, però jo vaig fer el peix al forn.  Les quantitats són per a un llobarro, però no cal multiplicar a sac per fer la vinagreta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada