dilluns, 3 de juny del 2024

Croque-monsieur i soupe d'oignon

Ingredients
Pa
Formatge (raclette)
Pernil dolç
Ceba
Mantega
1 copa de vi blanc
Sal, aigua

Preparació
Comencem per la part mes lenta que és la sopa de ceba. Es tracta de tallar una ceba a tires fines i posar-la a estovar amb oli (els francesos ho fan amb mantega) amb una mica d'herbes de Provença per donar-li aroma. Quan estigui gairebé transparent, afegim la copa de via a la paella i deixem que se la begui. Ara, si féssim una sopa com cal, caldria afegir-hi l'aigua. Doncs, en aquest cas, hi afegim molt poca aigua, just perquè la ceba es pugui acabar de confitar com sempre amb poc foc i la paella tapada. Quan tinguem la ceba llesta, e separem l'oli i la reservem.

Ara, ens dediquem al biquini. Es tracta de col·locar tan be com siguem capaços una capa de formatge i una altra de pernil sobre una de les llesques de pa, afegir-hi una bona capa de ceba, tapar amb l'altra i fregir-lo en una paella on hem fos una mica (no sigueu garrepes) de mantega fins que tingui el color daurat que el caracteritza.

Notes
El nom és sofisticat, però és un biquini amb ceba. Queda molt bonic i el resultat és espectacular.  Em va quedar una mica més fosc del compte. La propera vegada quedarà mes bonic.
p
p
p
p


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada