dijous, 9 de maig del 2024

Bacallà a la llauna

Ingredients
Bacallà dessalat
$ o 5 grans d'all
Julivert
Farina
Oli
1 got de vi blanc
2 cullerades de pebre vermell
Mongetes seques

Preparació
Enfarinem el bacallà i el fregim en oli ben calent. No cal fer-lo massa, només que quedi daurat, d'aquell color tan bonic. En acabat, el reservem. Ara ja podem posar el forn a escalfar a uns 190º.
Mentre s'escalfa el forn, preparem la salsa. Trinxem l'all i el julivert i els posem a sofregir en l'oli de daurar el bacallà (no en necessitem massa, però sí que n'ha de quedar prou perquè, després, això que fem a la paella serà la salsa del plat). Remenem i no podem esperar massa (mig minut?) perquè l'all es cremaria. Incorporem a la paella el pebre vermell (jo ho faig sempre fora del foc, no sé ben bé per què) i remenem. També poca estona. Afegim a la mescla el got de vi blanc i deixem que es faci tot plegat uns quatre minuts amb poc foc.
Col·loquem els talls de bacallà a la safata, repartim les mongetes pel voltant i repartim la salsa que hem preparat per sobre i enfornem tot plegat uns cinc-deu minuts- Ja ho tindríem.

Notes
Darrerament, enfarino el peix amb farina de cigró. Potser se'm passarà, però sembla que li dona una mica de gust diferent.
La Mireia Carbó recomanava enfarinar el bacallà dos cops: enfarinar, deixar que descansi i tornar a enfarinar: queda més ben cobert. I pel que fa a fregir-lo, recomanava fer-ho en un cassó: pot posar més alçada d'oli, la qual cosa permet fregir els trossos de bacallà sense haver-los de girar i, per tant, sense arriscar-te a trencar-los. Funciona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada