Albergínies
Carn picada
Patates
Ceba i all
2 o 3 tomàquets madurs pelats i picats (o tomàquet triturat)
Mig got de vi de vi blanc
1 ou batut
Formatge per gratinar
Oli, sal, pebre i farigola
Preparació
Rentem les albergínies (si volem, les pelem; costarà menys de tallar i menjar la mussaca) i les tallem a rodanxes finetes. Les posem sobre paper absorbent i les salem perquè deixin anar amargor i aigua. Mentrestant, pelem les patates i les tallem a rodanxes fines. Les salem i les fregim. No massa, han de quedar toves per dintre i sense massa color.. En acabat, les escorrem i les reservem.
Retirem l'oli sobrant de la paella i deixem només el just perquè no s'enganxin les albergínies. No podem amuntegar les rodanxes i com més gran sigui la paella, més aviat ho tindrem fet. En acabar de fregir cada tanda d'albergínia, la col·loquem en una safata sobre paper absorbent i afegim una mica d'oli a la paella perquè les albergínies se'l beuen prou ràpid.
A la mateixa paella, amb una mica més d'oli, estovem la ceba i l'all molt picats. quan la ceba ja estigui prou feta, hi afegim la carn. Salpebrem, remenem i deixem que es faci tot plegat una estoneta. Després, hi afegim el tomàquet i les herbes. Remenem, tapem i deixem que es faci a mig foc una mitja hora. En acabat, hi afegim el gotet de vi, remenem i deixem que es faci tot plegat uns deu minuts més amb més foc i la paella destapada. Retirem la carn del foc i hi afegim l'ou batut i remenem molt bé perquè s'hi integri i ho lligui tot plegat.
Mentre es fa la carn, podem preparar la beixamel i ja tindrem tots els ingredients. Ara es tracta d'escalfar el forn a 160º i preparar la mussaca. Untem amb mantega una safata i fem una capa de patates, la cobrim amb una capa d'albergínia. Per sobre, fem una capa de carn. Abans de cobrir-la amb la segona capa d'albergínies, premem la carn amb una cullera perquè quedi ben ferma. Es tracta d'anar fent capes. Al final, hi afegim la beixamel i posem formatge per sobre, el que ens agradi més, per gratinar. Tindrem la mussaca al forn uns 20-25 minuts i, després, apujarem la temperatura i posarem el gratinador uns minuts; fins que quedi bonic.
Notes
És una mica (molta feina) i embrutes bastants pot, però el resultat és espectacular.
Originalment, la carn és de bé, que té molt més gust que la vedella, però costa de trobar.
També es pot fer amb carabassons o amb totes dues coses.
Com es pot comprovar, la mussaca és com la lasanya, però sense pasta i amb verdures...
No he posat quantitats de les coses perquè tot dependrà de les safates i la gana.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada