divendres, 19 de desembre del 2025

Ossobuco tradicional

Ingredients
Ossobuco
2 cebes grosses
2 pastenagues
1 porro
1 pebrot verd
2 grans d'all
3 tomàquets madurs (o tomàquet triturat)
1 got de vi negre
Brou de carn o de verdures
Pebre en gra
Clavells d'olir
2 fulles de llorer
Oli, sal, farina

Preparació
Enfarimen la carn, la segellem en una paella i la reservem. Tallem la ceba ben petita i la posem a estovar en la cassola on farem el plat. Quan la ceba estigui llesta, hi afegim la resta de verdures i deixem que es facin a foc lent. Quan les verdures ja estiguin ben toves, hi afegim els tomàquets ratllats (o directament el tomàquet triturat de llauna) i esperem que es confiti i quedi un sofregit ben maco.

Ja és hora de retornar la carn a la cassola. Hi efegim, també, el got de vi (deixem que s'ecvapori l'alcohol amb el foc fort un parell de minuts) i ho tapem tot amb el brou. Tapar i deixar que faci xup-xup dun arewll d'hores.

Notes
Si fem uns talls a la carn de l'ossobuco abans de cuinar-la, no es deformarà quan s'ecalfi.

Hem de vigilar la cassola que no es quedi sense brou

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada