divendres, 19 de desembre del 2025

Turnedó Rossini

Ingredients
Un tall de turnedó per persona
Cansalada tallada fina
4 grans d'all
1 farcellet
Ceba
Un got de vi negre
Un got de brou de carn
Xocolata negra
Sal i pebre
Foie gras
Sal en escates per acabar el plat

Preparació
Lliguem el tall de cansalada al voltant del turnedó, salpebrem i el preparem a la paella. Primerament, el segellem amb una mica d'oli calent. Immediatament, afegim uns daus de mantega, el farcellet i uns grans d'all i l'acabem de preparar mullant-lo continuament amb el suc de la paella. Reservem la carn, els alls i el farcellet, i a la mateixa paella, estovem la ceba tallada ben petita. En acabat, desglacem amb el got de vi i deixem que s'ajuntin els sabors a foc baix entre cinc i deu minuts. En acabat, tirem la salsa a un cassó, hi afegim un got de brou de carn, el farcellet i els alls, una pressa de xocolata i uns daus de mantega i deixem que s'espesseixi. Hi podem afegir una mica de suc del foie gras per donar-li més gust.

Per emplatar, posarem salsa a la base del plat, el tournedós a sobre i el tall de foie gras al capdamunt. Guarnirem amb unes escates de sal.

Notes
Originalment, la ceba hauria de ser escalunyes i el foie gras, directament uns talls de fetge passats per la paella un minutet escàs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada