dimecres, 27 de gener del 2016

Caçolet

Ingredients
Mongetes (jo vaig fer servir fesolets)
Confit d'ànec
Salsitxa
Cansalada
Costella de porc (s'hi poden afegir altres parts del porc: jarret, cua, coll...)
Os de pernil
2 cebes
2 pastanagues
6 grans d'all (segons que ens agradi més o menys, n'afegim)
Sal, pebre, all, clau d'espècie
Un farcellet d'herbes

Preparació
Sofregim les salsitxes, la costella (i les altres parts de porc que hàgim triat), les pastanagues i les cebes en greix del confit. Les verdures les aprofitarem per al brou.

Fem un brou amb l'os de pernil, el farcellet d'herbes, la cansalada i les verdures que hem sofregit. Deixem que bulli un parell d'hores, colem, desgreixem, salem i reservem.

La meitat de la cansalada la farem servir per fer una pasta amb els alls (minipímer).


Comencem a muntar la cassola. salsitxes, una gran part de les mongetes, cansalada. Per sobre, els confits, la carn de porc que hàgim triat i la resta de les mongetes. Per sobre, repartim la pasta d'all i ho cobrim tot, justet, amb el brou.

Posem la cassola al forn (190º) durant una hora aproximadament que s'haurà evaporat el brou. La gràcia està en anar repetint l'operació del forn, afegint-hi brou, fins que es forma una capa per sobre que recull totes les aromes del plat, senyal que les mongetes han incorporat el gust de la resta d'ingredients.

Notes
Doncs era un repte de fa anys i ja l'he cuinada dues vegades. Amb una mica de trampa, tot s'ha de dir: compro les mongetes bullides (no tinc temps ni paciència per fer-ho a casa) i redueixo les entrades al forn (mateix motiu). Tot i amb això és molt lent de preparar, molt i molt!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada