Per a la base
250 g de farina
1 ou
50 g de sucre
1 polsim de sal
60 g de mantega (a
temperatura ambient)
¼ de sobre de llevat en
pols
1 copa d'anís
1 cullerada sopera de
matafaluga
1 llimona
Per al farciment
400 g de mató
3 ous
250 g de sucre
15 fulles de menta
Preparació
Escalfem el forn a 170º.
Per fer la base, batem el
ou amb el sucre i la sal fins que dobli el tamany. Hi afegim la mantega al punt
de pomada i la integrem remenant, hi afegim l'anís, la matafaluga picada i la
pell de la llimona ratllada. Ho barregem bé. Per acabar, afegim a la mescla
lentament la farina i el llevat i ho anem integrant amb una espàtula fins que
veiem que ho podem amassar a mà. Aleshores, posem la massa sobre el marbre i
amassem fins que les mans quedin greixoses. La massa no ha de quedar elàstica
(uns cinc minuts). Fem una bola i deixem que reposi mentre preparem el
farciment.
En un bol barregem tots
els ingredients (la menta picada molt petita) fin que quedin com una crema.
Per enfornar el flaó,
posem un paper sulfurat en un motlle. Aplanem la massa de la cassoleta amb el
corró i la col·loquem en el motlle estirant-la amb les mans perquè pugi per les
parets. Hi aboquem el farciment i posem el motlle al forn uns 45 minuts. En
acabat, deixem que es refredi el flaó abans de desemmotllar-lo. Es pot guarnir
amb sucre glaç i unes fulles de menta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada