dilluns, 15 de novembre del 2021

Matambre enrotllat

Ingredients

Una peça de matambre de vaca de quilo i mig
4 ous durs
2 pastanagues
100 g de formatge ratllat
2 pebrots vermells
Sal, pebre, orenga, pebre vermell
1 pastilla de brou de verdures
Sal gruixuda

Preparació
Mentre es fan els ous durs, traiem el greix de la peça amb un ganivet afilat, escalivem els pebrots per poder-los pelar fàcilment, ratllem les pastanagues i cisellem el julivert.

Quan tinguem la peça sense greix (no cal que ens matem), salpebrem i hi espargim el pebre vermell, l'orenga, el julivert, la pastanaga i el formatge ratllat. Tot plagat ha de cobrir la carn.

A la banda ampla de la peça, col·loquem els ous durs en una fila i repartim les tires de pebrot en el que queda de carn. Pleguem les puntes de manera que els ous no es moguin i enrotllem la peça. En acabat, la lliguem perquè no es desfaci. Ja tenim la carn llesta. Ara, preparem el brou en una cassola on càpiga la peça de carn: posem aigua prou com per gairebé cobrir la carn, amb una mica de sal gruixuda (un grapat) i la pastilla de brou. Quan arrengui el bull, baixem una mica el foc i hi introduïm la peça que deixarem bullir tapada una hora aproximadament. En acabat, deixem que la carn es refredi dins del brou i, quan estigui freda, la premsem durant unes quatre o sis hores i cap a la nevera.

Se serveix a talls com si fos embotit acompanyada amb amanida. També podem afegir-hi salsa chimichurri.

Notes
Com sempre, quan vaig decidir de fer la recepta, no tenia pebrot vermell i hi vaig posar pebrot verd.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada