Carn picada de vedella
1 ceba picada
1 cullerada d'anet
1/2 culleradeta de cardamom
1 culleradeta de comí molt
1 all picat petit
Sal, pebre i oli
Preparació
Mesclem la carn amb les espècies en un bol (ja sabeu: anar fent sense pressa) i formem tantes mandonguilles com puguem: si són massa gruixudes, costaran més de coure i de menjar... Les fregim i les deixem escórrer en paper absorbent. Quan les tinguem fetes, les posem a escalfar amb la salsa i ja les podem servir.
Notes
No poso quantitat perquè això va a "panxes"...
Darrerament, quan faig mandonguilles, les aplano una mica a l'hora de fregir-les i m'estalvio de fer-les rodar tants cops a la paella.
Crec que quedarà millor si canviem la ceba per cibulet. Per molt que et matis, la ceba sempre queda grossa i desmanega les mandonguilles.
La recepta original no ho deix, però vaig enfarinar les mandonguilles abans de fregir-les.
Queda bé menjar-les amb pa de pita (t'estalvies els coberts!).
La salsa de iogurt freda en el moment de servir les mandonguilles.
Les mandonguilles gregues es fan amb menta enlloc d'anet (i hi posen pa mullat amb llet)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada