dilluns, 30 d’octubre del 2023

Cigrons a la toscana

Ingredients
Cigrons
Aigua
1 ceba picada
3 grans d'all picats
3 tomàquets madurs ratllats
100 g de tomàquets secs en oli tallats a tires fines
8 xampinyons tallats a daus
Un parell de carxofes tallades a octaus
2 cullerades de mel
Vinagre balsàmic
1 branca de farigola
Orenga fresca
5 fulles d'alfàbrega picades
Oli, sal, pebre negre

Preparació
Daurem els xampinyons i, un cop cuits, els retirem del foc. En el mateix oli, daurem l'all i la ceba fins que quedin ben transparents. Hi afegim el tomàquet ratllat i el sofregim- Quan estigui ben dens, hi afegim el tomàquet sec i el deixem coure 5 min. En acabat, hi afegim els cigrons, ho cobrim amb l'aigua i ho fem coure a foc lent una hora. A mitja cocció, salpebrem, hi afegim la mel, un raig de vinagre balsàmic, la farigola i l'orenga.
Quan els cigrons siguin gairebé cuits, hi afegim la carxofa i els xampinyons i deixem que s'evapori quasi tot el líquid. Abans de servir, hi afegim l'alfàbrega picada.

Notes
Quan vaig preparar aquessts cigrons no era temps de carxofes (no les vaig afegir) i a casa tenia rovellons i no xampinyons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada