dissabte, 19 de març del 2022

Matambre com pizza

Ingredients
1 peça de matambre
1 litre de llet
1 litre de brou de verdures
1/4 de quilo de puré de tomàquet
1 ceba
1 pebrot vermell
2 grans d'all
Orenga
Romaní
Pebre vermell picant
Oli, sal, pebre
Pernil salat (o cuit)
Formatge tou (mozzarella o qualsevol altre que es fongui ràpid)

Preparació
Per aconseguir que el matambre quedi tendre, l'hem de desengrixar tant com puguem i el fem bullir amb poc foc durant una hora en una olla amb la llet, el broou, sal, pebre i una mica de pebre vermell. Mentrestant, podem preparar el tomàquet (a l'Argentina en diuen "tuco"): sofregim la ceba tallada en juliana i els alls picats; esperem una mica i hi afegim el pebrot i, uns deu minuts deprés, el tomàquet. Esperem una mica i quan tinguem la salsa llesta, apaguem el foc, la triturem (també es pot fer sense triturar la salsa) i hi afegim sal, pebre, pebre vermell i orenga, Remenem perquè s'integri i ja tenim el "tuco".

Ara, estenem el matambre en una safata, el cobrim amb una capa de tomàquet i el posem al forn (180º) cinc minuts (no passa res si s'allarga una mica). Traiem la safata del forn i hi afegim el tomàquet que ens ha quedat, el formatge tallat a rodanxes no massa gruixudes i, per sobre de tot, el pernil, Hi podem afegir olives, tàperes... Com es fa en qualsevol pizza. Tornem la safata al forn fins que veiem que el formatge es fon.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada